HTML

Свияжский

utánérzés.koncepciónk nekünk nincsen.

actionthenco legutoljára hallgatott zenéi

Friss topikok

  • Robotember: Érezted már, hogy a világ, miközben eltaszít, magáévá tesz? Hogy a kiszámíthatatlanság gondolata ő... (2010.04.08. 16:24) kommenteljünk együtt!
  • actionthenco: úgy néz ki a plastik.hu -s linkre nem csak én álltam rá, hanem még vagy 10en a greaderből. sokan o... (2009.01.22. 19:27) felhő
  • Kitzinger: szia, közben megoldottuk. Jó szórakozást: (2008.12.19. 17:12) Utazás a koponyám körül
  • Lawliet: hali,én imádom a skins-t,a bátyám ajánlotta,aki angolul kezdte nézni Angliában és és rögtön belesz... (2008.12.01. 22:56) Skins - első évad.
  • nyuszisz: Szegény nyuszadékok diktatúrában élnek a csirkefarmon. (2008.11.26. 21:41) csirkerendőrség!

Linkblog

Flagcounter

keresd a kilenceseket.

2008.03.24. 01:43 actionthenco

Vannak azok a filmek, amiktől úgy érzed, hogy valamit változtatnak az életeden, gondolataidon, másokhoz való hozzáállásodon. Nálam is volt egy pár: Fight Club, Amerikai szépség, stb...de legfőkébb a Donnie Darko. Minden új filmnél ezt az érzést keresem. de csak kevésnél találom meg.















































Ez kissé trükkös bevezető volt, ugyanis a The Nines-nál ezt csak félig -meddig találtam meg. Ízig-vérig kultfilm pedig john August első rendezése. Ő amúgy egy forgatókönyvíró, elég ismert ráadásul, akinek olyan filmek scriptjeit köszönhetjük mint a Big Fish, Corpse Bride, Charlie and the Chocloate factory és...ööö...Charlie's Angels. Most összeállt a Pillangó Hatás és az Egy Csodálatos elme... producereivel egy film erejéig és már ebből látszik, hogy ez bizony nem akármi lesz!
Az alapsztorit elég nehéz leírni. Három történet, három zavart és összetört férfi, akikben nem sok közös van, ám egyre inkább kiderül, hogy ez csak látszat. Ez is azok közé a filmek közé tartozik, ahol a néző másfél órán át csak kapkodja a fejét, hogy most mi történik, aztán az utolsó tíz percben minden megvilágosodik és értelmet nyer az összes ködös megjegyzés, értelmetlen áthajlás. Az áthajlás szót mondjuk le kéne írnom még párszor, ha nem menne a kitűnő stilisztikám rovására, ugyanis a három történet alapvetően ezeken a fura és elsőre értelmetlennek tűnő áthajlásokon keresztül kapcsolódik egymáshoz. No meg abban, hogy a föbb színészek mindhárom részben szerepelnek, más karakterek képében. Itt meg kell jegyeznem, hogy én a föszereplő Ryan Reynolds-ot a Van Wilder, magyarul Buliszervíz, című filmben láttam először és ahhoz az alakításához képest most a szavam is elállt. Meglepő, hogy ilyen gagyi amcsifilmszínészek néha mennyire jók tudnak lenni egy-egy komolyabb szerepben. A sztoriról nem merek semmi konkrétat elárulni, mert azzal már a spoiler-határt súrolnám, annyit megemlítenék hogy van benne egy kis science-fiction, jó sok kilences, remek fényképezés é igen sok agymunka, amivel összerakhatóváválik a puzzle. Aki bármi vonzódást érez a Donnie Darko-szerű misztikus-filozófikus filmekhez, annak csak melegen tudom ezt ajánlani.
Most úgy próbáltam írni egy filmről, hogy semmit nem írtam róla, de ha valaki megnézi a filmet, akkor megérti hogy miért nem merek belemenni a részletekbe. Valamint mindenki, aki ezen átesett másnak zöld karkötővel a karján fog kilépni az ajtón.
Look for the nines!

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://szvijazsszkij.blog.hu/api/trackback/id/tr21394084

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

poprocks 2008.03.25. 16:35:59

huh nagyon várom már a filmet, hónapok óta próbálom letölteni, és semmi. Szeptemberben olvastam elöször róla azóta várok..szal most egy kicsit irigyellek:)
süti beállítások módosítása