HTML

Свияжский

utánérzés.koncepciónk nekünk nincsen.

actionthenco legutoljára hallgatott zenéi

Friss topikok

  • Robotember: Érezted már, hogy a világ, miközben eltaszít, magáévá tesz? Hogy a kiszámíthatatlanság gondolata ő... (2010.04.08. 16:24) kommenteljünk együtt!
  • actionthenco: úgy néz ki a plastik.hu -s linkre nem csak én álltam rá, hanem még vagy 10en a greaderből. sokan o... (2009.01.22. 19:27) felhő
  • Kitzinger: szia, közben megoldottuk. Jó szórakozást: (2008.12.19. 17:12) Utazás a koponyám körül
  • Lawliet: hali,én imádom a skins-t,a bátyám ajánlotta,aki angolul kezdte nézni Angliában és és rögtön belesz... (2008.12.01. 22:56) Skins - első évad.
  • nyuszisz: Szegény nyuszadékok diktatúrában élnek a csirkefarmon. (2008.11.26. 21:41) csirkerendőrség!

Linkblog

Flagcounter

Skins - első évad.

2008.02.25. 01:03 actionthenco

Tegnapelőtt befejeztem a Skins első évadát és van róla egy csomó zavaros gondolatom. Először mondjuk elmesélném, hogy mi is ez.
























A Skins egy brit vígjáték-dráma, ami 2007-ben debütált az angol E4 csatornán. A sztori maga az, hogy van egy csoport tipikus 17 éves bristoli fiatal. akik a kisváros unalmában az ilyenkor szokásos bandába verődést választják időtöltésként. Ez az egész meg van fűszerezve rengeteg droggal, érzelmi problémával/alkalmi szexszel és különböző balhékkal. A szereplők között fel van vonultatva a lehető összes vallási, etnikai felekezet és szexuális hovatartozás. Van a főszereplő, Tony, aki a népszerű srác, az ő legjobb barátja Sid, aki a lehető legszerencsétlenebb geek és ráadásul szerelmes is Tony barátnőjébe Michellebe. Van muszlim fiú is, Anvar, akinek hithű muszlimként a legjobb barátja egy meleg srác, Maxxie. Chris a partiállat, aki szerelmes a pszichológia tanárnőjébe és Jal, a néger lány nagyon sok tehetséggel és családi problémával. Az én kedvenc szereplőm mondjuk Cassie az anorexiás lány, aki mintha mindig a föld felett replne 17 centivel. Ők tulajdonképpen az alapjai az egész sorozatnak és a történet szerencsére jól szét van osztva a szereplők között. Minden rész másik karakterre épül és a legtöbb esemény nem tér vissza a további részek alatt. Érdekesség amúgy, hogy a főszereplőkről elnevezett részek mindegyikének nyitó képsora az adott szereplő szemeinek nagytotálja. Én erre elsőre nem is jöttem rá mielőtt utánaolvastam volna.




















Amúgy tök jó, hogy az amerikai sorozatokkal ellentétben itt a 17 éves srácokat meg lányokat nem tökéletes, 25 éves színészek játszák, hanem olyanok akik tényleg ennyi idősek és életszaga van az egésznek, nem ilyen erőltetett massza. amúgy nekem nagyon tetszett a színészgárda, tehetségesek és tökéletesen illenek a szerepbe. Még egy ellenpont az amerikai sorozatokkal szemben, hogy itt kőkeményen vállalják a drogokat és a meztelenséget. Nincs semmi álszent kioktatás. A zenék nagyon ütnek, le is töltöttem a soundtracket felfedezve, hogy mennyi jó zene van benne amit nem is vettem észre. Ez talán azért lehetett, mert a képek annyira karakteresek és úgy megfognak, hogy a hangulatfestés miatt már fel sem tűnik a sok apró részlet.
Amúgy a legjobb dolog az egészben, hogy minden részben olyan tökéletesen felépítetten pusztul le a lelkivilágom, hogy aztán a végére újra felépüljön, hogy azt tanítani kellene! És miközben tudom hogy minden pusztul, a hasamat fogom a röhögéstől a poénok miatt. Talán emiatt hiányzik az a keserű szájíz, ami a drámák után maradni szokott a számban.
Na megyek rágyújtok...addig mindenki nézze meg a trailert és gyorsan kapjon kedvet!
ps.: amúgy Dávid sokat kritizálta, hogy mindenhova odaírom h kötelező, meg alapmű....de hát istenem, ez tényleg az:)

3 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://szvijazsszkij.blog.hu/api/trackback/id/tr44353252

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

M 2008.03.11. 17:32:51

Há', vazze, ebből a trailerből mi derül ki??

Na, jó, végülis, pont az, amit leírtál, csak nevek nélkül..

actionthenco · http://actionthenco.tumblr.com 2008.03.11. 21:20:36

Hát ez inkább csak ilyen rave-es hangulat keltés...
mikikém, ez nem a budapest parádé!:)

Lawliet 2008.12.01. 22:56:25

hali,én imádom a skins-t,a bátyám ajánlotta,aki angolul kezdte nézni Angliában és és rögtön beleszerettem,nagyon izgi a 2. évad issss:D:D:D
süti beállítások módosítása